Hoe maak je neon licht ?

Stap 1: Het Ontwerp

Net als bij traditionele neonverlichting begint het productieproces van LED neonlampen met een ontwerp. Een kunstenaar of ontwerper visualiseert het gewenste resultaat en maakt een gedetailleerde tekening van de vormen, letters, logo's of afbeeldingen die moeten worden gerealiseerd. Dit ontwerp dient als leidraad tijdens het hele productieproces.

Stap 2: Selectie van Materialen
Het maken van LED neon verlichting vereist specifieke materialen. In plaats van glazen buizen zoals bij traditionele neon, worden flexibele buizen van siliconen of PVC gebruikt voor LED neonlampen. Deze buizen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kleuren, afhankelijk van het gewenste ontwerp.

Stap 3: Buigen van de LED Neon Buizen
Nu begint het creatieve en ambachtelijke deel van het proces. De flexibele LED neon buizen worden met de hand gebogen in de gewenste vormen volgens het vooraf gemaakte ontwerp. Dit vereist precisie en vakmanschap om ervoor te zorgen dat de buizen de juiste contouren hebben en naadloos aansluiten op het ontwerp.

Stap 4: Snijden en Verbinden
Indien nodig worden de LED neon buizen op de juiste lengte gesneden en met elkaar verbonden. Dit zorgt ervoor dat het ontwerp compleet en symmetrisch is. De verbindingen worden zorgvuldig bevestigd om ervoor te zorgen dat de LED neonlampen stevig en veilig zijn.

Stap 5: LED Verlichting
Het volgende cruciale element is het inbrengen van LED-verlichting in de buizen. LED's (Light Emitting Diodes) zijn kleine lichtgevende componenten die in de buizen worden geplaatst en zorgen voor de magische gloed van de LED neonlampen. De LED's kunnen in verschillende kleuren worden geleverd, zodat het gewenste kleureffect kan worden bereikt.

Stap 6: Aansluiting en Controle
De LED neonlampen worden aangesloten op een transformator en voeding om de elektrische stroom te leveren. Een grondige controle wordt uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de LED's goed werken en dat het eindproduct aan de vereiste veiligheidsnormen voldoet.

Stap 7: Montage en Afwerking
Nu worden de LED neonlampen gemonteerd op een stevige ondergrond, zoals een metalen frame, acrylpaneel of ander geschikt materiaal, afhankelijk van het beoogde gebruik. De bevestiging gebeurt met zorg en precisie om ervoor te zorgen dat de LED neonlampen op hun plaats blijven en hun vorm behouden.

Stap 8: Bewonder het Betoverende Resultaat
En daar is het dan, het eindproduct van het hele creatieproces: een prachtige LED neon verlichting die kleur en levendigheid toevoegt aan elke omgeving. Bewonder het schitterende kleurenpalet en geniet van de unieke gloed die LED neonlampen zo speciaal maakt.


We hopen dat je hebt genoten van deze gids over hoe LED neon verlichting wordt gemaakt. Het is een combinatie van ambachtelijk vakmanschap en moderne technologie die leidt tot de betoverende en energiezuinige lichtkunst die we nu kennen als LED neonlampen. Mocht je meer vragen hebben over LED neonverlichting of andere onderwerpen, aarzel dan niet om het met ons te delen. Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!